Monday, May 22, 2017

Ruffle Sweatshirt, Stripes Skirt, Glittery Sneakers

ruffle sweatshirt, stripes skirt, glittery sneakers | www.bigdreamerblog.com
Gonna update you with a quick outfit post. I wore this outfit to my relative's wedding- which I barely know. Wondering why I didn't wear something neat like dress? Hahaha. I basically don't like going to party because I don't have any suitable dresscode. That Sunday I decided to just go with casual outfit, because there's no rules not to wear casual outfit, right? 
ruffle sweatshirt, stripes skirt, glittery sneakers outfit | www.bigdreamerblog.com
glittery sneakers | www.bigdreamerblog.com
I wore my ruffle sweatshirt that I bought at GU Japan with stripes skirt my mom bought me. I love this skirt so much because of the horizontal and vertical stripes. It's from Korea but sold at Mangga Dua. Mangga Dua provides a lot of nice clothes if you're skilled enough to find. To get a little bit of glam look, I decided to wear my brand new glittery sneakers from my colleagues (it's Stradivarius). 
***
What do you think? Should I wear something more proper next time?

5 Reasons to Love Crop Tops

As you may already know, I love street style so much, especially Asian street style. Japanese street style has always been my style reference since I was young and I'm also into Korean street style now. There are a lot of Asian style key items that I embrace including sweater, outerwear, cute graphic t-shirt, crop tops, skirt, etc. Out of those items, one basic items that I love and need the most is crop tops. I have 5 reason to love crop tops, and maybe you should too ;)

1. Easy to Style/Wear
Crop tops is a versatile fashion item to wear with anything. Just like t-shirt you can wear crop top with almost everything. For casual outfit, you simply wear crop top with skinny jeans or comfortable shorts. To look cuter, you can wear it with skirt. It's up to you. For me I love you wear crop top or crop sweater over mini dress to add some dimension and fun look. Or you can wear it beneath dungaree or pinafore for playful look.

2. Perfect for Summer/ Hot Weather Country
Do I need to say again that it's perfect for summer and hot weather? I live in Indonesia which doesn't have summer season but the weather is always hot and humid. Comfortable and light top is the best to wear here. When I'm traveling, crop tops is the best because it looks stylish without make me all sweaty. Psst, and sometimes the breeze can get in too lol. Off-shoulder or crochet crop top for summer? Perfect!

3. Nice companion for outerwear
I'm a sucker for outerwear, especially those unique and fun jackets which give instant change to my basic and simple look. Sometimes wearing tucked-in or basic t-shirt can make our outfit looks boring, but crop tops can give different vibe. If you're confident enough, show your stomach beneath your outerwear as it can make you look more grunge, chic, and sexy without showing too much skin. Or just wear high waisted shorts/skirts if you don't want to show any of your stomach (which I usually do, hahaha).

4. Suitable for Everyone
Yes, crop tops is for everyone with any style, especially those who love 90s style. To create a 90s style, you can wear crop tops with mom jeans, choker, and platform shoes. If you're into sexy look, try fit body, crochet, or see-through crop tops to emphasize your body shape and show some skin around stomach. You can also look sporty by wearing it with shorts and sneakers. Want to try cute look like those Korean girl bands? Try wearing them with tennis skirt and sneakers. 

5. Various Style and Easy to find
Off Shoulder Plaid Knot Hem Crop Top Orange // Pineapple Embroidered Cropped Top White // Ladder Cutout Crop Top Pink
You can easily find crop tops at any fashion stores from sleeveless, tee, sweater, crochet, etc. The price also vary and most of them are affordable. Not only offline stores, obviously you can find them even easier online now. I browsed some crop tops at Zaful website and found out that they have a lot of crop tops collection with various style, patterns, and cutting. I decided to list some of my favorite below, which are perfect for both wearing as it is or with outerwear- or as an outerwear ;))
See-Trough Floral Embroidery Cami Crop Top White // Fringed Flare Sleeve Sheer Lace Top Light Blue // Colorful Crop Top

Thursday, May 18, 2017

Bucket List: My Top 5 Travel Destination in Indonesia

Lahir dan tinggal di Indonesia, sejujurnya aku nggak terlalu mikirin destinasi traveling di Indonesia gara-gara fokus banget sama destinasi impian; Jepang. Tapi akhir-akhir ini aku mulai tertarik sama tempat-tempat liburan yang ada di Indonesia, yang ternyata cantik banget dan nggak bisa ditemuin di negara lain. 
Mumpung sebentar lagi puasa dan setelah itu lebaran, artinya kita akan libur lama, yeay! Tahun-tahun kemaren aku mengabiskan waktu liburan itu dengan hanya tidur-tiduran di rumah, baca komik, nonton, atau sekedar ke mall sama keluarga (soalnya tempat wisata fix rameee). Tahun ini sebisa mungkin aku pengen manfaatin buat travel dan nggak hanya do nothing di rumah. Semoga aja tabungan cukup ;p
Ngomong-ngomong soal lebaran atau idul fitri, pasti langsung kepikiran mudik, deh. Mudik atau pulang kampung ini memang tradisi yang selalu ada tiap tahun di Indonesia. Tergantung destinasi, banyak pilihan transportasi yang bisa dipilih, dan yang paling cepet dan dijamin nggak bakal kena macet mengular ya pesawat. FYI, kamu bisa memesan penerbangan domestik untuk mudik atau paket wisata selama libur lebaran di online travel agent HISGO, lho.
***
Enough of blabbering, now check out my top 5 travel destination in Indonesia!
1. Flores
Posisi pertama adalah Flores, NTT- khususnya Pulau Padar! Ini adalah salah satu tempat di Indonesia yang wajib banget aku kunjungi! I love mountains, I love beaches, and Flores has both. Pasti sering kan liat foto-foto Pulau Komodo, Pulau Padar, dan sekitarnya di instagram? That's it! Aku pengen ke sana bukan karna Flores ini jadi lokasi hits di IG, tapi karena emang cantik banget. Dari pengalaman aku, ketika di foto aja udah super cantik, aslinya bakal jauuuh lebih cantik. Makanya, aku ingin banget ngeliat dengan mataku sendiri, hehe. 

2. Pulau Derawan
Pulau Derawan ini posisinya ada di Kalimantan Timur dan terkenal berkat taman bawah lautnya yang indah banget. Kalau kamu pecinta pantai, wajib banget deh ke sini entah itu bareng temen-temen atau wisata keluarga. Salah satu attraction yang menarik banget buat aku adalah berenang bersama hiu paus. Aku nggak tau sih aku bakal berani atau nggak, tapi tentunya ini pantes banget untuk dicoba, YOLO man! Hahaha.

3. Ubud
Believe it or not, aku belom pernah ke Ubud sama sekali. Padahal, bisa dibilang Bali adalah destinasi umum buat orang-orang Jakarta. Aku pernah sih ke Bali pas mau masuk SMA, tapi bayangin itu udah hampir 1 dekade yang lalu dan udah pasti Bali berubah banget. Salah satu lokasi di Bali yang pengen banget aku kunjungi adalah Ubud, karena menurutku suasanya itu nyaman dan damai banget, iya nggak aslinya? lol. Kalau rezeki lancar, pengen banget dah nyobain infinity pool yang langsung menghadap ke pepohonan ;p Oh ya, aku juga pengen sepedaan/ keliling naik motor di sana #bahagianyasimple.

4. Borobudur
Sebenarnya aku udah pernah ke Candi Borobudur di periode waktu yang sama dengan traveling aku ke Bali pas mau masuk SMA. Tapi aku pengen ngunjungin Borobudur sekali lagi, kalau bisa pas perayaan Waisaknya yang udah terkenal banget bahkan sampai ke turis mancanegara. Dulu pas aku pergi aku belom mulai blogging, jadi belom ada tuh pikiran sharing tentang travel tips segala macem. That's why I want to go there once again and share its beauty to my blog readers!

5. Dieng Plateau
Dieng Plateau ini letaknya di antara 2 kabupaten, Banjarnegara dan Wonosobo. Ada banyak objek wisata di area ini, dan yang paling ingin aku lakukan adalah melihat golden sunrise dari bukit Sikunir. Sunrise di sini terkenal indah dan untuk mencapai puncaknya juga nggak perlu hiking sejauh dan seberat mendaki gunung. Kalau aku udah ke sana, aku pasti bakal nge-share di sini. So, stay tuned!
***
Itulah 5 destinasi travel favoritku sendiri, how about you? Tell me in the comment box below :)) I wish I can go to those places soon! Oh iya, tempat-tempat yang aku sebutin di atas 'memaksa' aku untuk terbakar matahari banget, karena itu kita wajib menjaga kulit supaya nggak iritasi. Untuk berbagai tips seputar kecantikan dan skin care, bisa loh ditemukan di Beautynesia.
*Post ini aku tulis sebagai kolaborasi dengan HIS / HISGO x Beautynesia
*Foto bukan milikku, klik foto untuk link sumber

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...